Januari 2024

Samsara’s Hardware Garantie & Retourbeleid

Samsara's Hardware Garantie en Retourbeleid (“Hardware Garantie en Retourbeleid”) wordt hieronder uiteengezet en is onderworpen aan Samsara's servicevoorwaarden ("Voorwaarden") beschikbaar op https://www.samsara.com/nl/legal/platform-terms-of-service/. Alle termen met een hoofdletter die niet in dit Hardware Garantie en Retourbeleid zijn gedefinieerd, hebben de betekenis zoals opgenomen in de Voorwaarden.

HARDWARE GARANTIE BELEID

Als u technische problemen ondervindt, kunt u onze website raadplegen op www.samsara.com/support. Hier vindt u veel informatie problemen op te lossen. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice voor technische ondersteuning. Voordat u een Hardware garantie claim indient op grond van dit beleid, vragen wij u om eerst met behulp van bovenstaande website een oplossing te vinden en/of contact op te nemen met onze klantenservice.

Reikwijdte van het Samsara Hardware Garantie en Retourbeleid

Samsara staat achter zijn Hardware. Hardware waarvoor een geldige licentie vereist is om te functioneren (d.w.z. Hardware producten die zijn gekoppeld aan een licentie met een "LIC-" voorvoegsel in de toepasselijke SKU) heeft een garantie die geldt zolang u een geldige licentie voor dergelijke Hardware heeft. Alle andere hardware (bijv. accessoires en kabels) wordt geleverd met een garantie van één jaar vanaf de datum van verzending.

Samsara garandeert dat, tijdens de toepasselijke garantieperiode, in aanmerking komende Hardware niet defect zal raken als gevolg van een defect in Hardware materialen of afwerking onder Normale Gebruiksomstandigheden (zoals hieronder gedefinieerd), met inachtnemeing van de voorwaarden van dit Hardware Garantie en Retourbeleidd (de "Hardwaregarantie"). ”Normale Gebruiksomstandigheden” betekent normaal gebruik onder de bedoelde omstandigheden zoals opgenomen in de Documentatie.

Na goedkeuring door Samsara van een garantieclaim in overeenstemming met deze sectie over de Hardwaregarantie, zal Samsara, naar eigen goeddunken, een van de volgende acties ondernemen: (1) de Hardware kosteloos repareren, (2) de Hardware (met dezelfde Hardware of die van in wezen vergelijkbare functionaliteit) kosteloos vervangen, of (3) voor zover reparatie of vervanging van de Hardware commercieel onredelijk blijkt,  het(de) Bestelformulier(en) van de Klant voor de betreffende Producten te beëindigen en een Terugbetaling voor dergelijke Producten te verstrekken. Voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving, vormt het voorgaande het enige en exclusieve rechtsmiddel van de Klant en de enige en exclusieve verplichting van Samsara voor elke schending van deze Hardwaregarantie.

Deze Hardwaregarantie is alleen van toepassing voor zover de Klant volledige heeft voldaan aan al zijn betalingsverplichtingen. Bovendien is het niet van toepassing (1) op producten of diensten die niet het merk Samsara dragen, zelfs niet als ze worden verkocht samen met Samsara Producten; (2) aan verbruiksonderdelen (inclusief batterijen), cosmetische schade, normale slijtage of veroudering; (3) indien het gebrek niet reproduceerbaar is; (4) aan omstandigheden zoals onopzettelijke of incidentele schade, indirecte schade, verlies, diefstal, misbruik, misbruik, verkeerde toepassing of ongeoorloofde demontage van of aan de Hardware; (5) als de Hardware is beschadigd (bijvoorbeeld het serienummer is verwijderd); (6) als de Hardware wordt geïnstalleerd, onderhouden, bediend of gebruikt op een manier die niet voldoet aan de Voorwaarden, Documentatie of andere schriftelijke instructies die door Samsara worden verstrekt; (7) indien het defect of de schade wordt veroorzaakt door een onjuiste spanningsvoorziening of het gebruik van componenten, materialen, accessoires (waaronder kabels), producten en/of software van derden die niet uitdrukkelijk door Samsara zijn goedgekeurd of geleverd; (8) als het defect of de schade wordt veroorzaakt door een poging om de Hardware te onderhouden anders dan door Samsara of zijn vertegenwoordigers; (9) als het defect of de schade wordt veroorzaakt door nalatigheid, misbruik, verwaarlozing, opzettelijk handelen of nalaten van de Klant of zijn vertegenwoordiger, of schending van zijn verplichtingen onder de Voorwaarden of deze Hardwaregarantie en dit Hardware Garantie en Retourbeleid; (10) indien de Hardware, de functionaliteiten of de mogelijkheden ervan zijn gewijzigd, gewijzigd, gerepareerd of getest door een andere partij dan Samsara of haar vertegenwoordigers, en/of zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Samsara; en (11) als er met de Hardware wordt geknoeid of anderszins beschadigd op een manier of door gebeurtenissen buiten de controle van Samsara, zoals in het geval van een auto-ongeluk, brand, vloeistofcontact, natuurramp of andere externe oorzaken.

Een garantieclaim indienen

Als u een retourverzoek ("RMA") wilt aanvragen onder dit hardwaregarantiebeleid, neemt u contact op met de klantenservice van Samsara of dient u een RMA aanvraag in via het dashboard voor Gehoste Software. Wanneer u een RMA aanvraag indient, moet u de volgende informatie verstrekken:

• Merk en model

• Serienummer

• Verzendadres

Als uw RMA aanvraag door Samsara wordt goedgekeurd, zal Samsara u gratis een RMA nummer en een retourlabel voor de defecte Hardware verstrekken. We verzenden alle vervangende Hardware zodra uw RM -aanvraag is goedgekeurd en verwerkt.

U moet de defecte Hardware binnen dertig (30) dagen nadat Samsara u het retouretiket heeft verstrekt, retourneren aan Samsara. Als Samsara de defecte Hardware niet binnen deze periode van dertig (30) dagen ontvangt, behoudt Samsara zich het recht voor om het defecte apparaat te deactiveren en/of u kosten in rekening te brengen, en u gaat ermee akkoord de vergoedingen en kosten te betalen die verband houden met de vervanging van het apparaat. In ieder geval, voor zover Samsara u een vervangend apparaat stuurt, behoudt Samsara zich het recht voor om het defecte apparaat te deactiveren.

Bij teruggave van Hardware onder een claim voor Hardwaregarantie, kan Samsara alle gegevens verwijderen die op de Hardware zijn opgeslagen. Voordat u uw Hardwaregarantie claim indient en uw Hardware aan ons retourneert, raden we u daarom aan een back-up te maken van de inhoud die op het apparaat is opgeslagen met behulp van de tools die beschikbaar zijn op uw Samsara Hosted Software dashboard of anderszins. Samsara wijst alle aansprakelijkheid af met betrekking tot het verlies door de Klant van Klantgegevens of andere gegevens in verband met de teruggave van Hardware onder dit Hardware Garantie en Retourbeleid.

Als u een RMA aanvraagt en er geen materieel defect wordt gevonden met in de betreffende Hardware, behoudt Samsara zich het recht voor om u kosten in rekening te brengen en gaat u ermee akkoord de vergoedingen en kosten te betalen die verband houden met het leveren van de vervangende Hardware en een redelijke servicevergoeding.

PROEFPERIODE VAN PRODUCTEN RETOURNEREN

Als u Hardware uit een proefperiode wilt retourneren, neemt u contact op met uw Samsara contactpersoon of stuurt u een e-mail naar trials@samsara.com om een RMA nummer aan te vragen voordat uw proefperiode wordt beëindigd. Als Samsara de Hardware voor de proefperiode heeft verzonden naar een land waar Samsara over het algemeen producten verkoopt, kunt u een retourlabel afdrukken en de Hardware gratis naar Samsara retourneren. Als u na uw proefperiode niet doorgaat met de aankoop van de toepasselijke Samsara Producten, moet u de proef Hardware binnen dertig (30) dagen na het einde van uw proefperiode terugsturen naar Samsara. Als Samsara de proef Hardware niet binnen deze periode van dertig (30) dagen ontvangt, behoudt Samsara zich het recht voor om de proef Hardware te deactiveren en/of u kosten in rekening te brengen, en gaat u ermee akkoord de vergoedingen en kosten in verband met de Hardware te betalen. Aan het einde van uw proefperiode kan Samsara alle gegevens verwijderen die zijn opgeslagen op de Hardware, tenzij u de toepasselijke Samsara Producten onmiddellijk na uw proefperiode koopt. We raden u daarom aan om vóór het einde van uw proefperiode een back-up te maken van de inhoud die op het apparaat is opgeslagen met behulp van de tools die beschikbaar zijn op uw Samsara Gehoste Software dashboard of anderszins. Samsara wijst alle aansprakelijkheid af met betrekking tot het verlies door de Klant van Klantgegevens of andere gegevens in verband met het retourneren of deactiveren van proef Hardware hieronder of het niet kopen van de toepasselijke Samsara Producten onmiddellijk na uw proefperiode.

VERZOEKEN TOT TERUGBETALING PRODUCTEN

Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met uw Samsara aankoop, kunt u de onder een Orderformulier aangekochte Producten retourneren voor een volledige terugbetaling zoals beschreven in deze sectie “Verzoek tot Terugbetaling Producten”. Een verzoek tot terugbetaling van een Product is niet van toepassing op de vervanging van Hardware of Hardware upgrades, extra aankopen van hetzelfde Product die u reeds eerder heeft gekocht, Product aankopen die zijn gedaan na een proef- of pilotperiode, of Producten waarvoor de Product licentie wordt verlengd of verlengd na de eerste aanschaf van het betreffende Product (gezamenlijk "Restitutie Uitzonderingen"). Alle retourzendingen van Producten moeten aan de volgende criteria voldoen:

• U hebt het Product gekocht bij Samsara of via een geautoriseerde Samsara verkoper

• U bent de oorspronkelijke koper van het Product

• De aankoop van het Product valt niet onder Restitutie Uitzonderingen

• U dient uw verzoek tot terugbetaling van het Product schriftelijk zoals hieronder beschreven en binnen dertig (30) dagen na de datum van verzending naar u van de toepasselijke originele Hardware die is aangeschaft onder een Orderformulier

• Het Product is in nieuw of als nieuwstaat, zoals bepaald door Samsara naar eigen goeddunken

Als u een verzoek tot terugbetaling van Producten wilt doen, neemt u contact op met de klantenondersteuning van Samsara om een RMA nummer aan te vragen of een RMA verzoek in te dienen via het dashboard van de Gehoste Software. Als uw restitutieverzoek wordt goedgekeurd, zal Samsara u gratis een RMA nummer en een retourlabel verstrekken. Om de terugbetaling te accepteren en te verwerken, moet Samsara de Hardware die u retourneert uiterlijk dertig (30) dagen na de datum waarop het RMA nummer is uitgegeven, ontvangen. Zodra we de Hardware hebben ontvangen en geïnspecteerd, zullen we uw retour verwerken. Als u via een geautoriseerde Samsara verkoper hebt gekocht, wordt uw terugbetaling door die verkoper uitgevoerd. Als u rechtstreeks bij Samsara hebt gekocht, zullen we een terugbetaling van ongebruikte vooraf betaalde kosten (indien van toepassing) uitvoeren, meestal binnen dertig (30) dagen na ontvangst van de Hardware. Neem contact op met uw distributeur of verkoper voor alle terugbetalingsverzoeken van Producten die via distributeurs of verkopers zijn gekocht.

BELEID VOOR HET OMRUILEN VAN KABELS

U kunt Hardware kabels die zijn besteld via een Orderformulier kosteloos omruilen zoals beschreven in deze sectie “Beleid voor het omruil van kabels”  en onder de volgende voorwaarden:

• U dient uw verzoek tot omruiling van Hardware kabels schriftelijk in binnen dertig (30) dagen na aankoop door contact op te nemen met de klantenservice van Samsara of door een verzoek tot omruiling van de kabel in te dienen via het dashboard van de Gehoste Software

• Uw verzoek om kabel omruiling moet de volgende informatie bevatten: 1) Productcode/ SKU-nummer voor kabels die u retourneert, evenals hoeveelheid, 2) Productcode / SKU-nummer voor kabels die worden aangevraagd, en hoeveelheid, 3) Verzendadres voor nieuwe kabels en 4) E-mailadres voor retouretiket

• Samsara dient de Hardware kabels die moeten worden omgeruild  binnen dertig (30) dagen na uw indiening van uw omruil verzoek te ontvangen

• De Hardware kabels die omgeruild moeten worden, dient u te retourneren in nieuwe of nagenoeg nieuwe staat, zoals bepaald door Samsara naar eigen goeddunken.

Als niet aan de bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, behoudt Samsara zich het recht voor om u kosten in rekening te brengen en gaat u ermee akkoord de vergoedingen en kosten te betalen die verband houden met het vervangen van Hardware kabels.